Ligging

Dorps wonen in de stad

Groenplaats Boswinkel Oost is een bijzonder stukje Enschede. Een dorpse en gevarieerde nieuwbouwwijk middenin de stad. Een prachtige omgeving voor stadsmensen die soms even uit de hectiek willen ontsnappen. Maar ook voor dorpsmensen die af en toe graag de levendigheid van de stad opzoeken.

Veel voorzieningen

Boswinkel Oost is een wijk met een ruim aanbod aan voorzieningen. Zo is er een supermarkt en staan er twee basisscholen, St. Jan en openbare dalton basisschool Europa. Het Bonhoeffer College en Stedelijk Lyceum liggen op 10 minuten fietsen bij Groenplaats vandaan, evenals het centrum van Enschede. Uitvalswegen als de A35 en Getfertsingel vind je om de hoek.

Volop variatie

Met bewoners van jong tot oud, van starters tot gezinnen en senioren, wordt Groenplaats een afwisselende wijk. Ook de bebouwing is gevarieerd. De woningen staan in korte rijen en hebben diverse architectuurstijlen. De vele verschillen in gevels en kleuren zorgen voor een levendig straatbeeld. Wonen in Boswinkel is groen wonen. De wijk heeft veel bestaand groen, waardoor het een heerlijke omgeving is om buiten te spelen of een wandelingetje te maken. Ook worden de woningen opgeleverd met groene erfafscheiding.

Op de fiets naar de binnenstad

Binnen tien minuten staat u met de fiets in het hart van de stad. Even naar de Oude Markt om gezellig wat te drinken. Of lekker shoppen in het winkelcentrum met zowel de grote ketens als sfeervolle, kleine boetiekjes. Het kan in Enschede!